Informatie over gratis producten

Zoals je ziet zijn er heel veel producten gratis te ontvangen. Kleine dingen, zoals proefmonsters van bijvoorbeeld verzorgingsproducten of eten en drinken, maar ook grote producten zoals tablets, proefritten in nieuwe auto’s en de nieuwste smartphones. Ook worden er vaak andere acties en diensten gratis aangeboden op PrijZ.nl. Gratis kortingsbonnen bijvoorbeeld, voor een dagje naar een pretpark of gratis kortingsvouchers voor je favoriete webshop.

Misschien vraag je je af waarom bedrijven producten gratis weggeven. Ze willen toch graag geld verdienen? Dat klopt. Door gratis producten weg te geven maken bedrijven reclame voor hun merk of product, waardoor ze uiteindelijk meer gaan verdienen. Er zijn maar weinig mensen die niet van gratis spullen houden, daarom slaan dergelijke acties vaak goed aan bij het publiek. Bedrijven willen graag meer naamsbekendheid, daarom geven ze gratis producten weg, zodat jij op een leuke manier kennis met ze kan maken. Natuurlijk hopen ze dat je het product of de dienst zó leuk vindt, dat je het nog een keer koopt.

Lees bij iedere gratis actie goed de voorwaarden door. Soms krijgt iedereen die zich inschrijft een gratis product toegestuurd. In andere gevallen, vaak bij dure producten als iPads, worden er een aantal exemplaren verloot onder alle inschrijvingen. Laat je daardoor niet uit het veld slaan: niet geschoten is altijd mis!

Een andere reden om de voorwaarden goed door te lezen is om te kijken waar je je voor inschrijft. Voor niets gaat de zon op: bedrijven willen vaak wel iets terug voor het gratis product wat ze je toesturen. Geen geld, maar wel je gegevens. Veel bedrijven willen namelijk graag jouw gegevens hebben om je bijvoorbeeld leuke informatie toe te sturen of een paar vragen te stellen. Vaak betekent dit dat je je, door mee te doen aan een actie, automatisch abonneert op de nieuwsbrief van het merk. Het kan ook dat je emailadres doorgegeven wordt aan de sponsor(s) van deze actie, die jou aan de hand hiervan benaderen voor aanbiedingen. Een extra emailadres voor dergelijke acties is daarom geen overbodige luxe.

Tot slot een tip die overal op internet belangrijk is, niet alleen bij het aanvragen van gratis producten: gebruik je gezonde verstand. Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat vaak ook zo. PrijZ.nl doet haar uiterste best om alleen vriendelijke winacties online te zetten, maar bedenk alsnog goed wat je in wilt vullen. Vul nooit zomaar je rekening- of creditcardnummer in en wees spaarzaam met privacygevoelige informatie.